16 apr / 2018

Altijd persoonlijke aandacht en goede service bij deze bronsgieterij

U heeft een beeld in gedachten om te realiseren. Dan willen de medewerkers van Atelier 80 graag al uw wensen in kaart brengen. Het is dan ook fijn als u van tevoren een schets of tekening heeft gemaakt, zodat de bronsgieters uw beeld geheel naar wens kunnen realiseren. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over het materiaal, de technieken en de afwerking? Al deze informatie wordt tijdens het eerste kennismakingsgesprek verzameld om tot een prachtig eindresultaat te komen. Ga eens langs bij de bronsgieterij in Dreumel en breek door als kunstenaar. Grote kunstenaars, zoals Bertha thoe Schwartzenberg, Emo Verkerk en Adri van Rooyen, gingen u al voor.

Brons: een onmisbaar materiaal in de bronsgieterij

Het is geen verrassing dat brons veel wordt gebruikt in een bronsgieterij. Dat deed de naam eigenlijk al wel vermoeden. Maar wat is brons? Brons is een legering van koper en tin. De verhouding is 90% koper en 10% tin. Uiteraard is het mogelijk om in de professionele bronsgieterij met een andere verhouding te werken. Koper is van zichzelf een zacht metaal, maar door het te combineren met tin, is het zeer geschikt om kunstwerken te realiseren. Zuiver koper smelt bij 1.083 graden. En vermengd met tin smelt de substantie ongeveer op 1.000 graden. De combinatie met tin zorgt er dus voor dat het smeltpunt lager en de hardheid hoger wordt. Een ander voordeel van tin is dat details beter zichtbaar worden.

Een professionele bronsgieterij voor het gieten van beelden

Bent u (beginnend) kunstenaar of hobbyist en wilt u graag een beeld laten realiseren? Heeft u het ontwerp al in handen, maar weet u niet hoe verder?Bij Atelier 80 kunt u terecht voor het vervaardigen van uw kunstwerk. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.