22 okt / 2016

Alles over uw sloten

Een verblijf is een plek waar jij, en jouw gezin zichzelf zeker kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een huis een thuis. Helaas zijn er eveneens ongewenste “gasten” die zonder uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorliefde als je niet thuis bent. Dagelijks vinden er in Ons vaderland ongeveer 200 inbraken plaats. Een roof leidt niet alleen tot verlies van bezittingen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een grote impact op het hele gezin. Bescherm jouw eigendommen, familie en privacy door je woning adequaat te beschermen.

Aanbevelingen bij en na een diefstal

  • Als bankkaarten en passen worden gestolen dien je zo snel bestaanbaar contact op te nemen bij de bank(en) en de kaarten te stremmen. Let er eveneens op welk limiet er op de kaart staat.

 

Maak jouw woning veiliger

Met een aantal relatief vlotte middelen kan jouw verblijf een stuk veiliger worden. Plaats inbraakwerende sloten met keurstempel, breng een alarmsysteem aan en zorg dat jouw honk er altijd bewoont uitziet. Let ook op het gedrag van het hele gezin. Dicht altijd alle deuren en ramen, ook als je maar even de poort uitgaat, laat sleutels niet in het slot zitten en leg geen waardevolle afdingen binnen het zicht. Open niet zomaar de deur voor allemaal en laat risicoloos geen vreemdeling individuen binnen. Dit zijn kleine gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van jouw woning veel zullen verhogen.

Stap in het kop van de crimineel

·       Op zoek naar zwakke punten

Je hebt het iedereen voor elkaar; sloten op de deuren, noodsein op het raam. Er komt niemand in. Dat klopt, jouw honk zit potdicht, en je schuurtje? Deze is een berustend uit de praktijk; Een jong stel woonde binnen een leuk rijtjeshuis in een drukke volksbuurt. De rijwiel stond in de schuur, de poort was netjes op slot. Op een ochtend was de fiets achterwege, de poort was nog afgesloten. De dief had gezien dat de achterwand van de schuur bij het achterpad enkel één dun gipspaneel was en kon deze zo aan de zijkant zetten.

·       Let op met Social Media

 

6 Harde feiten over roof

Iedereen heeft een zienswijze, wij houden ons liever bij de feiten. Dit zijn zes serieuze feiten over roof binnen Ons vaderland:

Beveilig de honk

  • Houd struiken en vegetatie laag. Inbrekers verschuilen zich graag achter grote begroeiing, door de vegetatie kort af te snoeien is er geen plek om te verschuilen.
  • Laat je niet deduceren, bepaalde inbrekers functioneren bijeen. Stel; je bent in de gaard bezig, er wordt aangebeld aan de voordeur. Daar wordt je met een raar verhaal aan de praat gehouden ondertussen een collega via de achterdeur binnen kan komen. Dicht die achterdeur, eveneens al is het maar voor even.
  • Aanschaf sloten met een PKVW (Politie Keurstempel Veilig Woon). Dit zijn inbraakwerend en omvangrijk getest.
  • Let bij aankoop van sloten (of beheersing op de huidige sloten) of er een SKG *** logo op staat. Die bezitten een cilinder die afbreekt als een geveltoerist deze wil wegdoen. Sloten met een lagere waardering zijn altijd beter dan ongekeurde sloten.

Je staat er niet alleen voor

 

Maak gebruik van de laatste technologie

Je kunt je huis tegenwoordig behouden met technologie waar James Bond jaloers op zal zijn. De verzachting op een schemerschakelaar plaatsen is de eerste stap. Let bij een inbraakalarm op een Borg-gecertificeerde hoofdbureau. Daarmee mag je melding doen bij de politie en je komt bestaanbaar binnen aanmerking voor een discount op de inboedelverzekering. Je kunt camera’s plaatsen voor de voordeur in combinatie met een deurbel. Kies een systeem met een groothoeklens voor een omvangrijk beeld. Je kunt ook kiezen voor een internet camerasysteem waarmee je zelfs op vrijaf je eigen verblijf binnen de gaten kunt houden. Sommige systemen functioneren met bewegingsmelders die vanzelf noodsignaal slaan en beelden van inbrekers op kunnen nemen. Je kunt eveneens de sloten vervangen door bijzondere sloten die je alleen met een vingerafdruk of smartphone code kunt openen.

Veilig op verlof

De vakantieperiode is een heerlijke tijd waar je lang naar uitkijkt. In die periode is jouw huis eveneens het meest kwetsbaar. Met deze eenvoudige consulataties kun je met een gerust hart op verloftijd gaan:

·       Programmeer de verlichting

Er zijn verschillende systemen waarmee je verzachting via timers kunt regelen. Van een makkelijke “eierwekker” op de contactdoos tot internetverlichting die je universeel via een App kunt regelen. Zet de verlichting overdag uit en in de avond enkele uren aan, dat kan genoeg zijn om twijfel te zaaien bij een rover. Sleutel in deur laten zitten